İncir Ağacı Hasadı :

Kuru incirde hasat ağaç üzerinde buruklaşarak kendiliğinden toprak yüzeyine düşen kuru meyvelerin toplanarak depolama nemine ulaşana kadar kerevetlerde kurutulması ile olur.  %40-50 nem içeriğine sahip buruk incirler %18-20 nem içeriğine sahip olana kadar kerevetlerde kurutulmalıdır Kullanılan toplama kapları ve kerevetler, ürüne zarar vermeyen yapıda ve temiz olmalıdır. Henüz buruk ve yüksek oranda su içeren incirlerin zedelenmesi ve/veya küflerin bulaşması kaliteyi düşürerek aflatoksin riskini arttırmaktadır.

Kurutma aşamasında incirler mutlaka kerevetler üzerine serilmeli ve böylece ürünün toprakla teması kesilmelidir. Çünkü toprak ve bitki sapları üzerine serilen incirlerin böcek zararı, küflenme ve yabancı madde ile bulaşma riski çok fazladır.Hurda incirler ayrı kaplara toplanmalı,  kurutulmalı ve depolanmalıdır. Bu  hurda incir dediğimiz firedir. Daha   az   fire  olan incir yetiştiriciliği yapmak isteniyorsa muhakkak Rekor Gelişimi üretim aşamasında  kullanmalısınız. Böylece temiz incirlerin küf ve aflatoksinle bulaşması engellenecektir.Hasadın sırıklama ve tırnaklama ile tam olarak buruklaşma olmadan yapılması kerevette kuruma süresini uzatacağı için aflatoksin oluşma riskiniarttırır  Bu şekilde hasat edilen meyveler depolama süresince kararırlar, unlanırlar (şekerlenme) kalite düşüklükleri gözlenir .

Ürünün toprakla temasını önlemek için mümkünse buruk meyvelerin toprak yüzeyine değil filelerin  üzerine düşmesi sağlanmalı. Toprak kaynaklı bazı küflerin bulaşma riski böylece azaltılabilir.Yeterince kurumayan incir kerevetten alınmamalı. Sergiye konmadan önce %30-50 nem içeren incirler sergide %20-22 neme kadar kurutulmalıdır.Sergiden incir toplama işlemi sabah serin olan saatlerde yapılmalıdır. Aksi takdirde sıcakta yumuşayan incirlerin yeterince kuruyup kurumadığını anlamak zorlaşır.Sergiden kuru incir alma işlemi yeterince deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır.  Bu işlemin sürekli aynı kişiler tarafından yapılmasında yarar vardır. Geceleri kerevetlerin üstü mutlaka kapatılmalı ve terleme yapmasını engellemek için sabah erken saatlerde hemen açılmalıdır. Terleme ile incirin üzerine su damlacıklarının düşmesi küf gelişimini arttıracağı gibi aflatoksin riskini arttırır ürün kalitesini bozar ve kararmaya yol açar.En ideal olan sergi alanı iki tarafı telle örtülmüş plastik tüneller altındadır. Bu tüneller kuruma hızını arttıracağı için aflatoksinsiz incir üretmenize yardımcı olur. Ayrıca temiz ve daha beyaz incir elde etmiş olursunuz. Toprağın üzerinde çürüyen meyveler, kalıntılar aflatoksin oluşturan küflere yataklık yaptığı için toplanıp imha edilmelidir.İncir seçme işlemi kesinlikle geceleri ışık altında yapılmamalıdır. Kurt oluşumuna sebep olan kelebekler geceleri ışığa doğru uçarlar.

İncir Hasadı Sonrası Depolama :

  • Üretici depoları sezon öncesi temizlenmeli yarık, oyuk vb. yerler onarılmalı, açıklıklar tel ile kapatılmalıdır. Depolar temizlenmeli, badana yapılmalıdır. 
  • Depoya henüz kurumamış incir konulmamalıdır.
  • İncirlerin yığın halinde depolanması halinde ıslak zemin veya duvarlar aflatoksin riski yaratmaktadır. Bu nedenle kuruyan incirler depolarda mutlaka kasa içinde muhafaza edilmelidirler.
  • Üretici tarafından kalite sınıflarına ayrılan kuru incirler temiz kasalarda hızla alıcılara teslim edilmelidir.
  • Depolar güneş almayan serin yerlerde kurulmalı, kuru ve kokusuz ortamlar olmalıdır.
  • Hurda incirler ayrı yerde depolanmalı 

İncir Ağacı Bakım en İyi Nasıl Yapılır Videoları

İncir Ağaçlarını Sararmaktan, Kurumaktan, Dal Kanserinden Kurtaranların Tavsiye Videoları

Diğer Meyveler  En iyi Nasıl Yetiştirilir Videoları

Diğer Meyve Ağaçlarını Kurumaktan, Yaprak Sararmasından, Hastalıklardan Kurtaranların Önemli Tavsiyeleri

İncir Ağacı ile  ilgili her  konuda sizlere  yardıma  hazırız. Aşağıdaki iletişim formundan  yada telefonlardan bizlere istediğiniz zaman  ulaşabilirsiniz. İncir Yetiştiriciliğinin olmazsa  olmazlarından olan Rekor Gelişim’den  1 adet  dahi siparişinizin olması halinde, gerek bayilerimiz tarafından gerekse fabrikadan en kısa süre içerisinde siparişiniz teslim edilir. Kargo ile gönderilecek siparişlerde ise Yurtiçi kargonun gittiği her  yere sipariş alıyoruz. 

REKOR GELİŞİM  İLETİŞİM VE SİPARİŞ FORMU

Telefon Numaranız Ve Adınız (Gerekli)

Epostanız (Gerekli)

Mesajınız

Rekor Gelişim : Tel & Fax +90 232 368 78 22   +90 555 978 42 07  Adres : 1879 sok. No:12 K:5  D:19 Karşıyaka- İzmir  E-mail : rekorgelisim@gmail.com    Web: www.rekorgelisim.com

/ / / /

Comments are closed.